Laden...

Help

 

1. Wat is een voetbalpool?

Een voetbalpool is een spel waarbij je uitslagen van voetbalwedstrijden moet voorspellen. Je vult de uitslagen in op je voorspellingsformulier. Het spel bestaat uit twee onderdelen: 1 het voorspellen van wedstrijden en 2 het voorspellen van de kampioen en de topscorer. Voor het goed voorspellen krijg je punten. Degene die de meeste punten heeft op het eind wint het spel.

2. Ik kan niet inloggen, wat nu?

Vul je de goede spelersnaam en wachtwoord wel in? Klik hier als je je wachtwoord bent vergeten. Het probleem kan ook veroorzaakt worden door je cookie-settings in je browser.

3. Hoe verander ik mijn instellingen?

Controleer eerst of je goed bent ingelogd. Om instellingen te veranderen selecteer je in het menu de optie 'mijn instellingen'. Vul alle velden goed in en klik na afloop op 'instellingen opslaan'.

4. Kan ik mijn spelersnaam wijzigen?

Ja het is sinds kort mogelijk om je spelersnaam te wijzigen. Je spelersnaam is te wijzigen op je instellingen/profiel pagina.

5. Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Controleer eerst of je goed bent ingelogd. Klik daarna op 'mijn instellingen' en verander onderaan de pagina je wachtwoord.

6. Hoe maak ik een pool aan?

Zodra je een account hebt en bent ingelogd vind je aan de linkerkant van het scherm een grote knop een een pool mee aan te maken. In de app kun je op de begin pagina een pool aanmaken.

7. Zit er een beperking op het aantal deelnemers dat mee kan doen in een pool?

Tot 75 spelers is gratis. Je kan upgraden naar een premium pool, dan heb je tot maximaal 500 spelers en heb je tevens toegang tot diverse andere opties.

8. Hoe word ik lid van een pool?

Een beheerder van een pool moet je uitnodigen om mee te spelen, je ontvangt dan een e-mail. Het is niet mogelijk om via de site lid te worden van een pool. Wel is het mogelijk je eigen pool te starten.

9. Ik heb al een account, hoe word ik lid van nog een pool?

Vraag de beheerder van een pool om je uit te nodigen op het e-mailadres dat jij gebruikt hebt voor registratie. Je ontvang dan een e-mail met daarin een link om lid te worden.

10. Hoe verwijder ik mezelf uit een pool?

Ga naar de betreffende pool pagina en klik op de link 'uitschrijven'.

11. Kan ik voorspellingen zien van andere spelers zodra de wedstrijd is begonnen?

Ja zodra de wedstrijd is begonnen worden de voorspellingen van die wedstrijd vrijgegeven. Je kunt deze dan zien bij voorspellingen vergelijken.

12. Ik heb mijn voorspellingen geheim gehouden, maar spelers kunnen deze alsnog zien bij de vergelijker.

Waarschijnlijk zijn dit wedstrijden die reeds begonnen of gespeeld zijn. Deze worden namelijk zichtbaar voor iedereen. Het kan ook zijn dat de poolbeheerder alle voorspelling openbaar heeft gemaakt.

13. Moet ik alle wedstrijden van te voren voorspellen?

Nee, alle wedstrijden kunnen tot 1 min voor de start van de betreffende wedstrijd voorspeld worden. Het is echter wel handig om er alvast een aantal in te vullen voor het geval je een dag vergeet.

14. En hoe zit het met de 8e finale, kwartfinales, halve finales en finale?

Indien jouw pool deze wedstrijden ook heeft ingeschakeld, zullen de juiste namen automatisch worden ingevuld zodra de landen zich geplaatst hebben. Verder kunnen deze wedstrijden net als alle groepswedstrijden ook tot 1 min voor de start van de betreffende wedstrijd voorspeld worden. Het is dus niet nodig om deze nu al in te vullen.

15. Ik ontvang geen mailtjes, hoe kan dat?

Controleer of je e-mailadres goed staat ingevuld op je instellingenpagina. Check ook je junk/spam map. Soms komen de mailtjes hier in terecht.

16. Ik kan geen voorspelling invoeren, ik zie geen wedstrijden in mijn pool. Wat nu?

De beheerder van de pool waaraan jij mee doet heeft nog geen wedstrijden geselecteerd om te voorspellen. Neem indien nodig contact op met de beheerder/organisator van de betreffende pool (ekpooltjes.nl zelf is geen beheerder/organisator van pools).

17. Tot wanneer kan ik mijn voorspelling invullen of aanpassen?

Voorspellingen van alle wedstrijden (dus ook de 8ste finales, kwartfinales, halve finales en finale) kunnen tot 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd ingevoerd of gewijzigd worden. Het invoeren of aanpassen van de topscorer en kampioen, indien deze zijn geactiveerd in je pool, moet voor de start van het toernooi zijn gedaan.

18. Ik kan geen voorspellingen meer invoeren, alles staat dicht, hoe kan dat?

De poolbeheerder heeft waarschijnlijk alle voorspellingen dicht gezet. Neem indien nodig contact op met de beheerder/organisator van de betreffende pool (ekpooltjes.nl zelf is geen beheerder/organisator van pools).

19. Mijn topscorer speelt niet meer mee maar staat nog wel in de lijst, hoe kan dat?

Ons systeem haalt geen spelers weg die niet meer meedoen, het is je eigen verantwoordelijkheid om dit in de gaten te houden.

20. Mijn puntentelling klopt niet, wat nu?

De puntentelling op de site is een geautomatiseerde optelling en bevatten dus geen (optel) fouten. Mocht je toch denken dat het totaal niet klopt, leeg dan voordat je een melding maakt even je browser cache, en tel vervolgens nogmaals je punten op.

21. Help mijn voorspelling is niet opgeslagen. Wat nu?

We krijgen vaak mailtjes van mensen die zeggen dat hun voorspelling niet is opgeslagen. Dit is heel vervelend, maar in veel gevallen is de voorspelling helaas te laat opgeslagen. Verder kan het ook zijn dat een voorspelling niet doorkomt vanwege een slechte WiFi/5G verbinding. Wanneer een voorspelling door het systeem wordt opslagen zal er altijd een bevestiging op het scherm of in de app komen. Je kunt daarnaast ook kiezen om een bevestigingsmail te laten versturen.

Bij grote drukte kan het voorkomen dat een voorspelling niet goed doorkomt, Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit goed te controleren en nogmaals te proberen. Onze tip hierbij is om je voorspelling niet in de laatste 10 minuten voor de aanvang van het toernooi in te voeren.

22. Wanneer worden de uitslagen ingevoerd?

Uitslagen worden zo snel mogelijk na het einde een speeldag ingevoerd. Mocht dit niet lukken, dan zullen de uitslagen in ieder geval voor 12.00 uur op de volgende dag ingevoerd worden.

23. Welke uitslag vullen jullie in?

Als uitslag telt de stand na 90 minuten plus de eventuele verlengingen. Strafschoppenseries tellen niet mee.

24. Wanneer worden de ranglijsten bijgewerkt tijdens het toernooi?

Zowel het algemeen klassement als de ranglijsten binnen subleagues worden aan het eind van de speeldag opnieuw berekend. Dit houdt in dat er op dat moment achter de score ook een + score komen die aangeeft hoeveel punten er die dag zijn bijgekomen op basis van de gespeelde wedstrijden.

25. Wanneer worden de punten voor de poulefase en/of de statistieken toegekend?

De punten voor de poulefase worden toegekend een dag nadat de poulefase is afgelopen. De punten voor de statistieken worden een dag na het einde van het toernooi toegekend.

26. Kan ik voorspellingen van anderen bekijken?

Dit hangt af van of de speler dit toestaat. Spelers kunnen zelf aangeven of hun voorspelling privé of openbaar is. In een pool kan de beheerder er voor kiezen om de voorspellingen van alle deelnemers openbaar te maken voor de deelnemers van de betreffende pool.

27. Mijn voorspelling blijft zichtbaar in een pool, hoe kan dat?

Indien je je voorspelling op 'niet openbaar' hebt gezet en deze is toch zichtbaar in een pool, dan heeft de beheerder van de pool gekozen om alle voorspellingen binnen de pool openbaar te maken (via een instelling). Hier kun je dus verder niks aan doen.

28. Waarom zie ik spelers met 'naamloos' in de ranglijst van mijn pool?

Deze spelers hebben je uitnodiging geaccepteerd maar hebben nog geen gebruikersnaam ingevoerd.

29. Waarom zijn sommige spelers in de ranglijst van mijn pool licht weergegeven?

Deze spelers hebben nog geen voorspelling ingevoerd maar zijn al wel lid van je pool.

30. Zijn er ook kosten voor deelname aan het spel verbonden?

Deelname als speler via de website is geheel kosteloos, voor de iOS en Android Apps vragen wij een kleine vergoeding. Het opzetten van een pool is tot 75 gratis, daarna kun je upgraden.

31. Kan ik met meerdere pools tegelijk meedoen?

Ja, je kunt lid zijn van meerdere pools met hetzelfde e-mailadres, ook kun je meerdere pools aanmaken met hetzelfde account. Let wel op dat voorspellingen binnen pools apart zijn en dus niet aan elkaar gekoppeld zitten.

32. Kan ik als beheerder ook voorspellingen van spelers invoeren?

Ja, het is mogelijk handmatig spelers toe te voegen en de voorspellingen zelf te beheren, ga hiervoor naar je pool en klik op de spelers tab. Vanuit dit scherm kun je spelers uitnodigen via e-mail maar ook spelers handmatig toevoegen. Wanneer deze spelers zijn toegevoegd, verschijnt de optie om de voorspelling in te voeren.

33. Kan ik een excel sheet gebruiken om voorspellingen in te voeren?

Ja, dit is mogelijk. Bij elke speler die handmatig is toegevoegd aan een pool is een importeer optie beschikbaar. Om gebruik te maken van de importfunctie dien je eerst het invulschema te downloaden (Excel). Dit schema laat je invullen door een speler en kun je vervolgens voor importeren bij de betreffende speler. Controleer altijd goed of het importeren goed is gegaan. Wij kunnen niet garanderen dat de Excel import 100% correct werkt i.v.m. de vele versies van Excel.

34. Ik wil me aanmelden, maar het systeem zegt dat mijn e-mailadres reeds in gebruik is. Wat nu?

Waarschijnlijk heb je al eens eerder meegedaan met een voetbalpool. Het is niet mogelijk om met hetzelfde e-mailadres nog een keer in te schrijven. Gebruik een ander e-mailadres of gebruik je oude account. Indien je je spelersnaam en of wachtwoord niet meer weet, vraag deze gegevens dan op via de wachtwoord vergeten pagina.

35. Algemene voorwaarden

Voor een overzicht van de voorwaarden van deelname aan deze onze voetbalpools, klik hier.

36. Wat wordt er gedaan met mijn gegevens?

Vanaf 25 mei 2018 is het verplicht te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving omtrent gegevensbescherming (GDPR). Lees meer hierover op de privacy pagina.

37. Contact

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot deze voetbalpool kun je het contactformulier gebruiken.